Despre Aristocratul Constantin Bălăceanu Stolnici, lansarea de carte, videoclipul evenimentului și aprecieri privind cartea vieții academicianului.

Share

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1036931243901667&set=a.200199054241561

Maria Georgescu

16 aprilie la 16:51  · A fost lansată cartea” Aristocratul”, adică: Constantin Bălăceanu Stolnici, la Academia Română.

Dragă domnule Academician, dragul meu, M-am bucurat mult să vă văd și să vă ascult, la Academia Română, cu ocazia lansării cărții „Aristocratul”, editată de domnul Sorin Roșca Stănescu! Vă felicit! Aristocrat! Ați vorbit, cum nimeni nu o face, la 99-100 de ani! Mintea Dumneavoastră coerentă, lucidă, complexă, erudită, Ea, mintea vie și alertă este a unui adult tânăr, care va sărbători în curând 100 de primăveri.

Sunteți un munte, un colos, un diamant, un Spirit! Sunteți „Patriarhul Academiei”, spune domnul acad. Razvan Teodorescu in laudatio, sunteți „Academicianul Spiritului” spune domnul prof. Dumitru Constantin Dulcan, cu aceeași ocazie. Pentru mine, sunteți sursa cunoașterii, izvorul iubirii, sunteti Viață, spun eu, fosta dumneavoastră subalternă, la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”. Veniți din Istorie, faceți Istorie, veți fi Istorie, prin neam și prin unicitatea dumneavoastră în lumea cunoașterii, a științei! Să rămâneți întocmai, pentru generațiile ce urmează! Au ce învăța, au Model !Mi-ați fost profesorul vieții! Ana Aslan a fost pe tron, acolo, la „Aslan” dar carte am învățat de la Dumneavoastră. Nu sunt duală, un medic în formarea sa are mulți mentori. Dumneavoastră ați fost sursa cunoașterii, in special in neurologie și îmbătrânirea cerebrală. Vă sunt profund recunoscătoare și vă iubesc cu toată ființă mea, de când vă cunosc, adică de aproape 45 de ani și sper să se mai adauge mulți alții. Sper să trăim și să vă sărbătorim la 100, apoi la 110, apoi la 120 de an și chiar mai mult. V-am privit cu multă atenție.

Sunteți frumos, tânăr, rafinat, imperturbabil și mai ales Demn, chiar dacă structura somatică s-a schimbat. Sunteti o Demnitate Seculară! Felicitări pentru „Aristocratul”, nume ce consfințește o mare realitate, aceea a descendenței, dar și a cunoașterii. Aristocratul Neuronului și Cunoașterii! Paște fericit, în pace, iubire, armonie și împlinire!

Cu iubire, Maria Georgescu

În materie de bune maniere nu există compromis!

Sunt pur şi simplu nişte coduri, care funcţionează şi pe care le accepţi sau nu.

citat din Constantin Bălăceanu-Stolnici

http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=12209#p12209

Sursa: MCP Press Agency, Mihail Georgevici

Add a Comment

Share
Share