Despre mutarea MORMÂNTULUI OSTAȘULUI NECUNOSCUT; știri de la MCP Press Agency cu poze și imagini video din Parcul Carol.

Share

https://once.mapn.ro/pages/view/98

Menționez că; pe 26.10.1991 pentru prima dată reprezentanții M. Ap. N. au trecut pe sub Arcul de Triumf.

După acest eveniment, militarii s-au obișnuit, precedând similar, la paradă.

În continuare, Mormântul ostașului necunoscut a fost readus în Parcul Carol, unde s-a desfășurat ceremonia religioasă.

De știut: readucerea MORMÂNTULUI OSTAȘULUI NECUNOSCUT a fost filmată de către Televiziunea Română, evenimentul fiind cuprins în arhiva Armatei.

Alte precizări:

timp de câteva zile, după 26.10.1991 la telejurnalul filmelor care rulau la cinematografele din București a fost prezentat un clip publicitar cu momentul festiv al trecerii pe sub Arcul de Triumf al reprezentanților M. Ap. N. În imaginile filmate, subsemnatul, comandor Mihail Georgevici apărem într-o autospecială, în cabină, în dreapta șoferului, timp de câteva secunde. Eram vizibil, mai ales că eram în ținuta de aviație și prin faptul că lucram la biroul relații publice. Printre șefii și colegii mei care au pregătit acest unic eveniment, îi enumăr pe cei cu care am lucrat mai mult: generalii Culda Lucian, Mateescu Nicolae, Țăpârlea Mihail, doamna colonel Mureșan Rodica și plt. adj. Stroe Constantin.

Trecând prin Parcul Carol, m-am hotărât să aduc în atenția publică aceste detalii și totodată să aflați câte ceva despre contribuția mea modestă cu privire la readucerea MORMÂNTULUI OSTAȘULUI NECUNOSCUT de la Mărășești, în București.

http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=12392#p12392

Sursa: MCP Press Agency, Mihail Georgevici

Add a Comment

Share
Share