Noutăți de la The Hesperus Cultural Foundation

Share

Prof. dr. Ioan Iacob, Fundația HESPERUS

Reamintim că jurnalistul Adi Ardelean din Canada este partener în Proiectul transatlantic EMINESCU – POE.

We remind that this journalist, Adi Ardelean (Canada) is our

partner for this Transatlantic

Project EMINESCU – POE.

https://www.facebook.com/1822820771382049/photos/a.1942290156101776/2044747862522671/?type=3&theater

Datorită jurnalistului Adi Ardelean, o voce inconfundabilă a emisiunii „Ora românească” de la Montreal, avem acum vești din Canada:

https://wetransfer.com/…/dfb36c01831c09f465e68333297…/9c9298

Jurnalistul Marian Petruța (S.U.A., Președinte al North American Romanian Press Association /N.A.R.P.A./, este partener în Proiectul transatlantic EMINESCU – POE. A realizat un interviu cu românul care face statuetele Oscar (de aici i se „trage” și fotografia cu un Oscar), deși noi suntem convinși că, dacă va face scenariul unui film dedicat Proiectului transatlantic EMINESCU – POE /iar regia va fi semnată de Steven Spielberg sau Tudor Petruț/, atunci s-ar putea ca…poza să devina realitate!!!
Marian este un om extraordinar !!! Atunci când eram în febra pregătirii doctoratului „Arc poetic transatlantic: Mihai Eminescu – Edgar Allan Poe„, Marian mi-a transmis pe e mail că urmează să vină la București și că vrea să îmi ofere CARTEA. Eram foarte presat de drumurile la biblioteci și la Profesorul îndrumător și nu am putut să mă văd cu el (m-am gândit că lui Marian i-a apărut CARTEA și că vrea să-mi lase un exemplar).

Deși nu ne-am întâlnit, el a lăsat CARTEA la recepția unui hotel din apropiere de Aeroportul Otopeni.
Când am reușit să intru în posesia ei era să fac atac de cord; cartea era o culegere a poeziilor și povestirilor lui Edgar Allan Poe, care îmi era utila CA AERUL! Pe prima copertă era și

o dedicație extrem de elogioasă la adresa mea!

Nici azi nu știu cum să-i mulțumesc acestui om minunat și extraordinar jurnalist pentru gestul său! Singura mea posibilitate a fost să-l invit să se alăture Proiectului transatlantic EMINESCU – POE (ceea ce el a și făcut).
Mulțumesc – peste Atlantic și peste ani – pentru CARTEA despre care nu mi-ai spus nimic înainte…astfel ca IMPACTUL a fost maxim!
Mulțumesc din suflet, Marian Petruța! (Ioan Iacob)

Mihail Georgevici – colegul nostru întru Proiectul transatlantic EMINESCU – POEne-a trimis o fotografie și explicația că și-a aniversat recent ziua de naștere. După pierderea soției sale, Mihai a ales să părăsească România și să se stabilească în Occident, dar a promis ca MCP Press va fi mereu alături de noi până la finalizarea filmului de promovare a Proiectului transatlantic EMINESCU – POE.
Îi transmitem și noi (cu câteva ore întârziere) LA MULȚI ANI și am aranjat deja cu o formație celebră – ca parte din Proiectul transatlantic EMINESCU – POEsă interpreteze /pe partea europeană a Atlanticului /

o piesă în cinstea celui sărbătorit.

https://www.facebook.com/The-Hesperus-Cultural-Foundation-1822820771382049/?fb_dtsg_ag=AdxJLbFjBsG84Y_JxxwGrP4FjozjGpcONUNfH4Prr9Sncg%3AAdzu0hMIPFmswEkvBYr9GuG78cDwGsPPAg65EV1X_i9EWw

 

Noutăți de la The Hesperus Cultural Foundation

– MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC – MCP Press

 

 

Add a Comment

Share
Share