Va rămâne în arhivă știrea, despre; Casa Radio și…Firea!

Share

„Acest proiect a fost omorât, gâtuit, la această oră, 30 de ani şi acuz ca cetăţean al Bucureştiului şi ca arhitect, faptul că după 30 de ani, un pacient cum este Casa Radio, care a fost pus pe masa de operaţie pentru a-l face bine, a fost deschis, i s-au amputat organe, părţi, care nu au fost viabile înăuntru şi a fost lăsat aşa, între două ape, între viaţă şi moarte, aduce în continuare deservicii profunde imaginii Capitalei noastre”, spune Ștefan Dumitrașcu, arhitect-șef al Capitalei.

„Suntem incapabili în momentul ăsta. Ultimul mare proiect de intervenţie urbană este, din păcate, proiectul lui Ceauţescu privind sistematizarea aşa-zisului Centru civic. O spun cu părere de rău”, afirmă Gheorghe Pătrașcu, fost arhitect al Capitalei.

„Obligaţia investitorilor era ca proiectul să fie realizat în cinci ani, n-au făcut, la un moment dat prin 2008- 2009 au dat un PUZ ca să facă proiectul, a venit criza, în mod normal, statul român în momentul ăsta, atâta timp cât investitorul nu şi-a respectat obligaţiile de a construi în cinci ani, trebuie să ia pur şi simplu terenul înapoi”, explică Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiu.

http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=11554#p11554

Add a Comment

Share
Share