Felicitări scriitorilor!

Share

Ion Marcel Fandarac

 · Război mondial nu cred că va fi…Putin s-a ascuns într-un buncăr, ca Hitler…Va avea același sfârșit…Biden, în Congresul american, a spus că le vor fi confiscate averile acelor asasini în frunte cu Putin… „Pe ei!”, a dat ordin președintele SUA.

Cu Putin, cred că s-a spulberat visul imperialist/țarist al vechii Rusii…Ar fi fost posibilă o federalizare a statelor slave, pe model occidental, european…Dar, din păcate pentru lumea slavă, acest vis a devenit un coșmar…Putin și acoliții lui trebuiesc pedepsiți! Revenind la viață normală, la proiecte…Am numai gânduri bune pentru scriitorii români!

Îmi voi dedica timpul pentru Istoria Literaturii Române după 1989.Cred că e absolut necesară!

Voi fi obiectiv… Nu mă voi erija într-un judecător care emite sentințe definitive!

Am învățat lecția lui George Călinescu, cel care a înțeles că scriitorii au suflet…După el au urmat alți critici și istorici literari, încercând să dea verdicte… Teoreticieni fără operă și fără viziune… Și nu mă refer la Eugen Lovinescu… Cel mai nociv dintre toți urmașii lui George Călinescu este orgoliosul Nicolae Manolescu, un critic steril, superficial…, lipsit de obiectivitate.

Au fost mari scriitori care au fost acoperiți de Timp. Opera literară este supusă erodării, uitării… Omenirea păstrează în memoria sa culturală, prin excepție, câteva mari genii literare… Shakespeare, Balzac, Dostoievski, Goethe, Esenin, Eminescu…, aceste genii ale unor mari națiuni…Nu toți scriitorii sunt astfel de genii… Cei enumerați mai sus au avut destine tragice, dar operele lor au salvat sufletele oamenilor, în general.

Scriitorii, care nu sunt genii, își salvează propriul lor suflet, și poate și pe al altor prieteni care le citesc cărțile…Gândesc că Istoria Literaturii Române după 1989 va avea un rol pozitiv, spre neuitarea în timp…Fiți buni, fiți înțelegători cu scriitorii români!

Dumnezeu să vă protejeze!

https://www.facebook.com/organizatia.scriitorilor

http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=12162#p12162

Sursa: MCP Press Agency, Mihail Georgevici

Add a Comment

Share
Share