Marsul Tacerii

Share

Marșul tăcerii – Marșul Demnitățiieste un demers pentru demnitate al militarilor în rezervă și retragere ce va avea loc vineri, 6 octombrie, între orele 08.30-11.00, la București.

Participanții la protest doresc, pe această cale, să exprime totala dezaprobare a acțiunilor desfășurate de actuala conducere a statului împotriva militarilor activi, în rezervă și în retragere dar și de a informa participanții la sesiunea Adunării Parlamentare a NATO despre măsurile luate de guvernanți împotriva celor ce compun sau au compus întregul sistem național de apărare.

Acțiunea va începe la ora 8.30 cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Geniului, situat la intersecția bulevardelor Iuliu Maniu și Geniului (Statuia Leul). Mesajul participanților la protest va fi înmânat reprezentanților Administrației Prezidențiale pentru a fi transmis Președintelui României. La aceeași oră, la Monumentul Eroilor militari căzuți în misiune în teatrele de operații și pe teritoriul României, situat în Parcul Tineretului, se va depune, de asemenea, o coroană de flori.

În continuare, toți participanții se vor deplasa, pe spațiile pietonale, la Monumentul Eroilor Patriei (în fața Universității Naționale de Apărare) unde, începând cu ora 9.45, se va omagia jertfa de sânge în bătălia de la Oarba de Mureș (16 septembrie la 6 octombrie 1944), se va depune o coroană de flori și se va da citire mesajului ce va fi înmânat președintelui Adunării Parlamentare a NATO, Paolo Alli, secretarului general David Hobbs și șefului delegației României la această adunare, senatorul Vergil Chițac.

Fiind un marș al tăcerii și demnității, nu se vor folosi mijloace acustice, nu se vor striga lozinci, nu se vor ține cuvântări, deplasarea se va face numai pe spațiile pietonale, iar mesajele înscrise pe panouri și bannere vor fi lipsite de injurii, incitări la ură sau violență.

Toți cei care care doresc să sprijine acest demers pentru demnitate al militarilor în rezervă și retragere vor fi bineveniți la Marșul tăcerii – Marșul Demnității”.

Mesajul AORR de la dezbaterea publică

„Realități cotidiene ale vieții militarului român”

http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=10454#p10454

Marșul Tăcerii 

– MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC – MCP Press

 

Add a Comment

Share
Share