SCRISOARE DESCHISĂ; Dragă domnule Dragnea, vă admir pentru teatrul jucat fără să vă tresară cel puțin un fir de mustață!

Share

SCRISOARE DESCHISĂ

Dragă domnule Dragnea, vă admir pentru teatrul jucat

fără să vă tresară cel puțin un fir de mustață!

Dragă domnule Dragnea, în primul rând, abia am revăzut înregistrarea emisiunii de la Romania TV, în care dumneavoastră ați fost invitatul lui Victor Ciutacu în seara zilei de 08.04.2019.
Sincer vă admir domnule Dragnea pentru teatrul jucat fără să vă tresară cel puțin un fir de mustață. Și pentru că perplexitatea să nu mă afecteze prea tare, vă întreb : CÂND VORBIȚI SERIOS DOMNULE PREȘEDINTE AL PSD, PREȘEDINTE AL CAMEREI ȘI DEPUTAT ALES PRIN VOINȚA NOASTRĂ?
Atunci când pe la sfârșitul lunii iulie 2017 tot la Romania TV declarați luni că în ședința coaliției au fost asumate trei principii de modificare a LEGII PENSIILOR SPECIALE PENTRU MILITARI, astfel încât sumele aflate în plată să nu scadă, să nu depășească salariul și să fie indexate doar cu indicele de inflație, liderul social-democrat arătând că membrii Guvernului au spus că dacă nu se iau aceste măsuri, se poate ajunge la blocarea creșterii punctului de pensie pentru celelalte categorii de pensionari.

îmi pare rău să vă contrazic domnule Dragnea, dar militarii, de la Alexandru Ioan Cuza citire AU PENSII MILITARE DE STAT nu PENSII SPECIALE.
Vă citez din nou:
1. „Nu le-am cerut (membrilor Guvernului — n.r.) să vină cu un proiect de ordonanță astăzi pentru că este o decizie a Guvernului. Am discutat doar despre aceste principii. Ne-au prezentat mai multe variante posibile, sunt 3 principii practic (…), și anume: pensiile aflate în plată nu scad, pensiile care ar avea din calculul actual o valoare mai mare decât salariul să nu poată să depășească salariul și să fie indexare doar cu indicele de inflație”, a afirmat Dragnea după ședința coaliției de guvernare.

El a adăugat că miniștrii au explicat mecanismele prin care pensiile speciale ar putea crește până la 150% față de salariu.

„Ne-au explicat, printre alte mecanisme, un mecanism care este destul de ciudat și se pare că nu mai este întâlnit în alte țări. Și anume: dacă cineva iese la pensie în cadrul acestor categorii de pensionari cu o pensie care poate ajunge la 100 și ceva la sută față de salariu, poate să ajungă și până la 131%, problema este că în momentul în care un individ a ieșit la pensie cu această pensie specială, cu o valoare x astăzi, peste un an de zile, peste doi ani, pensia i se mărește dacă s-a mărit salariul celui care i-a ocupat locul pe care l-a ocupat înainte, se poate ajunge la o creștere de, spuneau ei, de până la 150%”, a adăugat Dragnea, conform Agerpres.
Vă contrazic din nou domnule Dragnea și va zic franc : ORI SUNTEȚI MINȚIT ORI MINȚIȚI.

Un grup de lucru urmează să pună în practică aceste principii.

„Ne-au prezentat și care este impactul bugetar. Riscul foarte mare este că, din ce au spus ei, dacă nu se intervine, impactul bugetar — care este astăzi de 6 miliarde lei pentru aceste pensii speciale — poate să ajungă la 10 miliarde, la 12 miliarde, în doi ani de zile poate la 15 miliarde. Este foarte greu de calculat, pentru că sunt foarte multe elemente de luat în calcul și, vorbind foarte cinstit, în ritmul acesta, în 4—5 ani de zile, impactul se poate duce la sume foarte mari, blocând șansa statului român să continue creșterea punctului de pensie pentru celelalte milioane de pensionari din lume”, a susținut Liviu Dragnea.
Dacă aveți sfeșnici mincinoși era ușor de verificat pe site-ul MApN și MAI și ați vedea pentru anul 2019, deci anul în curs, la doi ani de la ,,demonstrația dumneavoastră, bugetul de asistență socială al MApN este de 3.578.064.00 lei iar la MAI este 4.010.200.000 lei. UNDE SUNT CELE 15 MILIARDE PROGNOZATE?!
Aceiași sfeșnici au prezentat și în preambulul OUG.59?2017, exemplele de pensii ,, exagerat de mari” fără a face precizarea că acele pensii aparțin unor magistrați militari care sun numai logistic în evidența Casei de pensii sectoriale a MApN. 
Liderul PSD a spus că nu au fost discutate cifre.(Dar, cifrele prezentate ce au fost? Dacă nu s-au discutat, de unde au apărut în discuție?
„Doamna (Olguța — n.r.) Vasilescu mi-a spus că nu este un draft pe care s-a lucrat, exact ca la legea salarizării, ci principiile odată asumate, ele trebuie puse în cifre și în cuvinte”, a menționat Dragnea.
Întrebat dacă această ordonanță va fi dată la ședința de Guvern de săptămâna aceasta, Dragnea a spus: „Nu noi decidem când se dau ordonanțele de urgență”. El a arătat că atunci când Guvernul va da o ordonanță de urgență pentru care nu este abilitat, Parlamentul se va întruni în 5 zile.
Domnule Dragnea am rămas surprins de lecția de morală dată nouă, militarilor. Pentru sistemul public vă lăudați că:

„Sunt două obiective majore pentru această lege, eliminarea inechităților și repararea nedreptăților și, implicit, creșterea pensiilor, creșterea accelerată și, al doilea obiectiv, oamenii să poată să beneficieze cât mai repede de prevederile acestei legi. Nu este o lege așteptată doar de cei peste cinci milioane de pensionari, ar trebui să fie o lege așteptată de către toți cei care muncesc, chiar și de tineri, pentru că, toți vor ajunge la pensie și este important să știe că, în țara lor statul le asigură o pensie decentă.”, a concluzionat Dragnea.
Luni seara, la România tv arătați că: ,, Doar câţiva ofiţeri au ieşit cu pensii astronomice. Sunt generali și colonei cu pensii mai mici decât căpitanii. Aici e vorba și de onoare. Săptămâna viitoare vom avea prima formă de discuție a inițiativei legislative.

Dragnea:
Vreau să vorbesc despre pensiile din sistemul de apărare națională. Este un subiect sensibil, dar nu mă feresc să-l atac. Și aici sunt mari nedreptăți, pentru că o parte, mă rog, un număr de ofițeri au ieșit cu niște pensii neverosimile, mă rog, sfidătoare, și lumea nu a vrut să se mai aplece asupra nedreptăților de aici, și anume, sunt generali care au niște pensii mai mici decât un căpitan. Păi, așa ceva este inadmisibil..
Ciutacu
Pensii mai mici decât ale unui judecător sau procuror de judecătorie
Dragnea
Și atunci, am avut o întâlnire cu aceste asociații, și i-am rugat și pe ministrul muncii și pe ministrul de finanțe ca în scurt timp, săptămâna asta, trebuie să avem o primă formă…să se întâlnească cu acei ofițeri, pentru că rapid trebuie să punem ordine și în acest sistem. Domne… la acești oameni, normal, este vorba și de bani, dar cel mai mult doare că nu este respectată munca lui și gradul… este vorba de onoare. Și nu putem să rămânem așa. Astfel, așa cum am avut curajul să intrăm în sistemul public de pensii, mult mai complicat, și am scos o lege bună, așa vom face și aici. Săptămâna asta vom…. (ca de regulă, pentru că nu sunt atenți, reporterii întrerup interlocutorii…taman când urmau să spună un lucru important)”

Păi dacă sunteți convins de ceea ce afirmați, de ce nu ați intervenit în nici un fel până acum. Noi v-am tot prezentat în scris, atât dumneavoastră, cât și colaboratorilor, gravele inechități create în sistemul pensiilor militare de stat ca urmare a celor trei OUG 57/2015, 59/2017 și 114/2018 De doi ani tot solicitam o întâlnire cu dumneavoastră, dar nimic. 
Am petrecut ultimii 10 de ani, argumentând ori de câte ori și oricum am putut, că ARMATA ESTE O INSTITUȚIE FUNDAMENTALA A STATULUI, conform art:118 din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI și că în virtutea art.115 din legea fundamentală, legile acesteia nu pot fi modificate prin ordonanțe de urgentă. Dar, pornind de la ,,profesorul de drept” Emil BOC și terminând cu doctorul în sociologie Lia Olguța Vasilescu, guvernanții consideră CONSTITUȚIA, CA O BAGATELĂ, pe care ei nu sunt obligați să o respecte.
Domnule Dragnea, militarii nu au pensii speciale ci PENSII MILITARE DE STAT, ca nicăieri în lumea civilizată PENSIA MILITARA NU SE BAZEAZĂ PE CONTRIBUTIVITATE. 

Răul României este făcut, nu doar în manifestările cele mai excesive ale principiului, NOI SUNTEM LA BUTOANE ȘI FACEM TOT CE VREM”, nu doar atunci când este condusă pentru SATISFACEREA PLĂCERILOR ACOLIȚILOR, NU DOAR DE de birocrația de stat EXCESIVĂ, ci în orice formă pe care o poate lua disprețul față de militarul Român, care trece prin cele mai grele momente după evenimentele din decembrie 1989.
Militarul român a ajuns azi să fie discriminat politic, social și biologic.
Dacă doriți să credem în ,,bunele dumneavoastră intenții” purtați un dialog cu toți reprezentanții militarilor, nu numai cu cei aleși ,,pe sprânceană” de domnul Fifor. Cum se face, că nu a lipsit nicio structură asociativa a serviciilor, iar din cele ale ARMATEI au fost doar doua?!?
Vă rog să mă scuzați că abuzez de timpul dumneavoastră prețios, în speranța că veți citi rândurile mele, dar VĂ ROG DOVEDIȚI CĂ RESPECTAȚI ARMATA ROMÂNIEI și ca, PARTID LA GUVERNARE, CARE ARE MAJORITATE ÎN PARLAMENT, urgentați procesul legislativ și respingeți art.40 din OUG nr. 57/2015, art.VII din OUG nr.59/2017 și art.41 și 84 din OUG nr.114.2018. 
Totul este foarte simplu, fără OUG, ci prin voința votului majoritații parlamentare.

Încă va credităm cu bunele dumneavoastră intenții, până la sfârșitul lunii Aprilie.
Totuși, aici suntem, sunteți aici!
Am onoarea să vă salut.
N. Gropan – ofițer al armatei ROMÂNIEI

https://www.facebook.com/378757047014/photos/a.378767242014/10155858853477015/?type=3&theater

Oare Dragnea trăiește clipe, din vremea lui Caragiale?

Dragnea, nu știm ce înțelege,
Dar, spunând că militarii au pensii speciale,
Oare-i străin de lege,
Sau îl imită…pe Caragiale?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=648304618941066&set=a.153757061729160&type=3&theater

Așa a fost și va rămâne în întreaga lume!
Am ajuns acolo încât ne întrebăm…retoric
infractorii
ne conduc și culmea, ne schimbă chiar…legile?
Infractorii ne conduc și culmea, ne schimbă chiar…legile?
http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=10768#p10768

Add a Comment

Share
Share