Dragnea a încurcat-o cu…militarii; vezi GÂNDURI DE PRIMĂVARĂ!

Share

Iată doi generali de la care… avem de învățat!

Ne-au învățat ceva…
S-avem mereu grijă de armată,
Deși, DRAG NE-Ar fi altceva,
…poporul păcălit, de fiecare dată!

Cu militarii, Dragnea a încurcat-o!
Culmea, le-a înghețat pensiile militare,
Uitând că România-i parte, NATO
Și de aceea, PSD (PCR)…dispare!


Iată doi generali de la care…avem de învățat! 
https://multimeacetatenilorpacaliti.blogspot.com/2019/04/iata-doi-generali-de-la-care-avem-de.html

Gânduri de primăvară

În aceste clipe în care natura trezită la viață te îmbie la reverii, la liniște sufletească, ceva nu-mi dă pace. O întrebare mă sâcâie continuu de câteva zile. Oare de ce nu mai putem comunica deschis, fără schisme, interpretări refulante, suspiciuni și neîncrederi față de interlocutori?
Firea umană este destul de complicată, personalitățile sunt diferite, trecând de la ,, știu tot” la ,,nu e așa”, de la cum ,,am gândit eu e bine” până la ,, Ghiță contra”.
Din aceste motive, plus multe altele, oamenii ,,desocializați forțat” prin trecerea bruscă de la ,, așa e șefu” la ,, curajul înfruntării fostului șef-hai domnule că nu ai dreptate”, grupulețele, grupurile sau mega grupurile în locul urmăririi unor idei, acțiuni și activități care au stat la baza formării acestora, trec cu o ușurință demnă pentru o cauză mai bună , la fapte și acțiuni centrifuge, multe din ele devenind chiar acțiuni extreme sau răzbunătoare. Așa se întâmplă că foarte des apar astfel de acțiuni în momente delicate, când eforturile colective sunt imperios necesare. Când tu îți asumi conștient anumite fapte în binele și folosul camarazilor tăi, când, conștient riști să ,,suferi efectele respingerii de la dialogul potentaților zilei pentru că ți-ai asumat în scris critica acestora”, când conștient ți-ai asumat inclusiv ,,vorbele pe la spate” ale celor ce, declarativ, spun că fac parte din grup și criticile foarte aspre ale ,,analiștilor”, să te trezești în fața unor acțiuni de neînțeles pentru mine, mi se pare deja prea mult.
Tot timpul am fost omul dialogului, dar nu al celui de DA sau NU, însă faptul că îmi susțin, documentat și legal opțiunile, chiar dacă nu convin unora, văd că generează, chiar din partea celor pe care i-am considerat apropiați, reacții de neînțeles, pentru mine cel putin.
Acum ,,eul” fiecăruia se exteriorizează brusc și zgomotos, iar dacă partenerii de dialog nu-l aplaudă. proeminentul își ia jucăriile și pleacă.
Iar dacă tu ești unul din cei care ai avut curajul să-l contrazici pe proeminent ești tratat astfel încât să te întrebi dacă merită sau nu efortul să mai participi la grupul proeminentului.
În aceste condiții apare logică și firească întrebarea: mai are rost să continui să mă zbat în folosul grupului?
După o lungă chibzuință mi-am răspuns: NU.
Dar, fiind un om care m-am ținut tot timpul de cuvânt voi continua ce am început în instanță până la ultimele trepte judiciare.
Oricum, ideile mele pragmatice referitoare la o nouă lege a pensiilor militare văd că nu sunt susținute nici de camarazii din Ligă. Repet pentru ultima oară poziția mea:
Pasul 1- DETERMINAREA TUTUROR FACTORILOR DE DECIZIE POLITICĂ ȘI MILITARĂ
SĂ ÎNȚELEAGĂ ROLUL CONSTITUȚIONAL AL ARMATEI – DE INSTITUȚIE FUNDAMENTALĂ A STATULUI;

Pasul 2: ABROGAREA ARTICOLELOR TICĂLOASE DIN CELE TREI ORDONANȚE.
Paul 3 – O NOUĂ LEGE A SALARIZĂRII MILITARILOR BAZATĂ PE PRINCIPIUL PIRAMIDAL AL ARMATEI ÎN CARE FUNCȚIA ȘI GRADUL SUNT DEFINITORII ȘI ÎNLĂTURAREA SUTELOR DE SPORURI, MILJOLCUL PRIN CARE POLITICUL TE ȚINE LA CHEREMUL LUI– condiție sine-qua-non a ÎNLĂTURĂRII INECHITĂȚILOR;
Pasul 4: O NOUA VIZIUNE ASUPRA PENSIILOR MILITARE A CĂROR REGLEMENTARE SĂ FIE CUPRINSĂ ÎN LEGEA STATUTULUI MILITARILOR AȘA CUM ESTE REZOLVATĂ LA MAGISTRAȚI.


Am convingerea fermă că dacă s-ar uni eforturile tuturor, în sensul celor de mai sus, alta ar fi situația.

Afirmând însă că nu interesează abrogarea articolelor din ordonanțele ticăloase, nu interesează salariile compensatorii, nu interesează rezolvarea situației celor care au stagii de muncă în viața civilă, după părerea mea contravine intereselor comune. Ar trebui să ne intereseze pe fiecare, de situația celorlalți, împreună să găsim soluții pentru toți, astfel demonstrând spiritul camaraderesc.
Dacă însă nu se poate, trebuie să ne conformăm. Dragoste cu sila nu se face.

P.S. Rog analiștii și criticii oficiali să mă ierte că nu-i nominalizez și pe ei pentru ,,contribuția incomensurabilă” la unirea prin dezbinare și dezinformare.
Așa cum v-am obișnuit, vă transmit gândurile mele direct, fără intermediari.
Să auzim de bine!

General de brigadă în retragere  Nicolae GROPAN

Președinte al Ligii pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari
Președinte în exercițiu al FORUMULUI  STRUCTURILOR  ASOCIATIVE  DIN SISTEMUL NAȚIONAL DE APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SECURITATE NAȚIONALĂ

De ce trebuie s-așteptăm șase cincinale,
dacă PSD (PCR) mereu; ne-a mințit?

De ce trebuie s-așteptăm șase cincinale, 
Să-nțelegem; PSD-ul și televiziunea…ne-au mințit?
Dacă și militarii vor schimbări radicale,
Atunci, urmează momentul; inamicul urgent lovit!
https://www.facebook.com/…/a.27643…/2137152596364445/…
https://www.facebook.com/…/a.27643…/2137152596364445/…
DRAGNEA A ÎNCURCAT-O CU…MILITARII; VEZI GÂNDURI DE PRIMĂVARĂ!
http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=10767#p10767

Add a Comment

Share
Share