Militarii nu încep războaie, dar, nu pot înlătura „gunoaiele” indiferent de culoarea lor politică?

Share

Pensiile militare și marota „contributivității”

Pensiile militare sunt (iarăși) sacrificate de politicieni. De fapt, militarii, activi și în rezervă, sunt cei sacrificați. Pensiile militare sunt, cum am mai spus (aici), doar câmpul tactic al manipulării.

Inconștienți sau indolenți, militarii în activitate nu realizează că vor ajunge să privească, la fel de neliniștiți, deciziile politicienilor privind drepturile celor în rezervă. Mai devreme decât cred, timpul curge nemilos. Liniștea e relativă.

Dezbinați și resemnați pensionarii militari sunt incapabili de reacție. Militarii în rezervă și retragere sunt împărțiți în atât de multe categorii și grupuri încât este imposibil să se adune o masă critică. Mulți poartă cu ei frustrările și nemulțumirile din „activitate”. Se mulțumesc să se consume în răfuieli mărunte cu foști șefi sau colegi.
Militarii sunt aruncați zilnic în malaxorul devo

Mituri urbane, demagogie politică și retorică mincinoasă. În esență cam despre asta este vorba când se vorbește despre pensiile militare. Nimeni nu are răbdare și decență să caute adevărul. Militarul român este Acarul Păun al bugetarilor și pensionarilor.

Militarii sunt aruncați zilnic în malaxorul devoratorilor de subiecte false sau manipulări ordinare. Trădați de generalii care ar trebui să-i apere. Vânduți de camarazii lacomi și ahtiați după funcții politice. Renegați de poporul pentru care au jurat să-și sacrifice viața. Dezavuați și demonizați de mass media subordonată puterii.

Până să ajungă să constate că sunt discriminați, militarii ar trebui să înțeleagă care este cauza acestor tratamente. Până să se lamenteze și victimizeze ar trebui să se întrebe dacă au epuizat toate formele de protest și revoltă. Sau dacă măcar au încercat ceva.

Militarii nu sunt capabili să-și apere cauza, cum ar putea să-și apere țara?

Trădătorii poartă grade militare

Trădătorii poarte grade militare

Primul impuls al militarilor este să-i acuze pe politicieni. Ceea ce, în mare parte, este corect.

Pragmatici și cinici, politicienii noștri nu au interese naționale sau reacții morale. Deciziile lor trec doar prin filtrul propriilor avantaje. Militarii sunt un grup electoral nesemnificativ. Activi sau în rezervă, împreună cu familiile și rudele, nu adună mai mult de 300.000 de alegători. Mai puțin de 0,6% din total electorat.

Totuși, înainte de a blama partidele politice, militarii ar trebui să-și întoarcă privirea către propria curte. Toți militarii din Sistemul Național de Apărare/ SNAp sunt vânduți și trădați de camarazii lor. Foarte mulți din cei care au dobândit notorietate în haina militară fac asta fără regrete sau remușcări.

În actualul Legislativ sunt peste de 20 de parlamentari care încasează pensii militare consistente. Niciunul nu a protestat vehement față de umilințele la care sunt supuși militarii.

Cât timp în cele mai înalte funcții din SNAp ajung majoritar ofițeri numiți politic, orice așteptare este nejustificată. Majoritatea covârșitoare a generalilor este formată din politruci aflați sub influența partidelor sau grupurilor de interese. Majoritatea coloneilor caută bunăvoința politicienilor, în speranța că vor fi astfel impuși într-o funcție de general.

Câți generali ascultă cu evlavie elucubrațiile „șefului” Ciucă de parcă ar ține un discurs Cicero? Cei mai mulți! Toți înfrigurați de emoție și speranță. Poate-i vede „șefu” și mai primesc o stea.

Militarii din Armată, Poliție sau Servicii sunt dezbinați și se privesc, deseori, cu suspiciune sau invidie. Depinde de structura din care fac parte.

În absența unei reacții coerente și solidară a întregului SNAp, politicienii și mass media obediente vor continua să-i demonizeze pe militari. Ciucă și ceilalți politruci ajunși „demnitari” (ce ironie a sorții să-i spui astfel unui individ fără demnitate) vor continua să-i sacrifice pe militari, convinși că aceștia sunt incapabili de reacție.

Un contribuabil discret: militarul

Dottore Ciucă a anunțat, roșu de satisfacție (sau colesterol), creșterea punctului de pensie cu 12,5%, de la 1 ianuarie 2023, pentru cei plătiți „pe contributivitate”. În plus, pe parcursul anului vor fi acordate ajutoare persoanelor cu pensii mici.

Poporul exultă de fericire. Un popor indecent de prost, dar fericit că primește firimituri. Mulți ar fi bucuroși să strângă resturile de sub masa lui Ciucă.

Un calcul simplu demonstrează că majorarea va acoperi inflația doar pentru pensiile sub 2.000 de lei. Toți ceilalți sunt penalizați cu cel puțin 4% din puterea de cumpărare a pensiilor. Indiferent dacă sunt „pe contributivitate” sau „speciale”.

Pensiile sub 2000 de lei sunt o insultă! Un stat care nu este capabil să ofere cetățenilor săi un trai decent îi păcălește cu „vouchere” și pachete sociale denumite impertinent „sprijin pentru România”. Iar proștii votează, iarăși, PSD și PNL.

Altceva este, însă, revoltător. În România nu există pensii „pe contributivitate”!

O minciună mediatizată intens.

Principiul propagandei naziste: „O minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr”. Asta fac naziștii care au capturat România.

Se cultivă percepția că unii primesc pensie pentru că au contribuit, iar alții (militarii) beneficiază de efortul celor care au muncit. Un discurs susținut, printr-o tăcere complice, de generalii din studiourile TV.

„Contributivitatea” este un mit. Conceptul nu exista în urmă cu 20 de ani. Apoi, Bugetul asigurărilor sociale nu este format exclusiv din banii reținuți angajaților în acest scop. Fără o contribuție consistentă venită din alte surse, pensiile „pe contributivitate” n-ar mai fi plătite.

Aceste „alte surse” sunt (și) militarii. Toți angajații din SNAp plătesc, 25% din venitul brut, „contribuție individuală de asigurări sociale” la Bugetul asigurărilor sociale de stat. Un Buget de unde nu sunt plătite și pensiile militare.

Pensiile militare și nesimțiții din spatele retoricii

Ce nu mai spun cei care și-au făcut un titlu de glorie din denigrarea Armatei și a militarilor? Militarii sunt „contribuabilii sistemului public de pensii”, dar nu primesc bani de la acest sistem.

Cea mai mare pensie „pe contributivitate” era de 63.000 lei în februarie 2022. Ca să obțină o astfel de pensie un angajat ar fi trebuit să lucreze timp de 40 de ani, având permanent un salariu de 23 de ori mai mare decât cel mediu brut. Cine avea în anul 1988 un salariu lunar de 72.000 lei? De ce nu se întreabă nimeni cum se ajunge la astfel de pensii „nesimțite”?

Cea mai mare pensie militară este de 43.000 de lei. Un magistrat militar. Altă minciună. Acești „magistrați militari” nu au legătură cu Armata. Sunt generali și colonei ale căror grade sunt egale cu cele ale lui Robert Turcescu sau Ilie Năstase. Mulți dintre ei au fost „activați” în condiții suspecte, unele la marginea legii.

Cea mai mare pensie a unui militar de carieră este a premierului României, generalul doctor Ciucă, aproape 175.000 lei lunar. Eroul de la Nasiriah nu ar trebui blamat pentru nivelul pensiei. Până la urmă cât ar trebui să primească șeful Armatei? Totuși, o astfel de pensie ar trebui să interzică alte venituri de la Bugetul de Stat.

Un fost parlamentar primește o pensie specială de 2.000 lei / lună pentru patru ani de mandat. Cei care au îmbrăcat uniforma din convingere, nu conjunctural sau din oportunism, primesc, în medie, 3200 de lei pe lună. După 30 de ani de privațiuni și interzicerea unor drepturi fundamentale.

Cenușăreasa României: cei care au jurat să o apere „chiar cu prețul vieții”

TOATE pensiile „pe contributivitate” se măresc, iarăși, cel puțin dublu față de cât prevede legea.

Pensiile militare NU!

Conform Legii 263/ 2010, din anul 2021 punctul de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflației, plus 45% din creșterea reală a salariului mediu brut, realizate pe anul precedent. Procentul se reduce cu câte 5% anual până în anul 2030, când se va aplica doar rata inflației.

O prevedere legală preluată și de Legea 223/ 2015 a pensiilor militare „Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

În decembrie 2018 Legea 223/ 2015 a fost modificată. Teoretic „cuantumul pensiilor militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la această dată și comunicat de INS.” Practic se indexează cum „vrea” mușchii politicienilor. În anul 2021 nu s-a aplicat indexarea. În anul 2022 s-a aplicat diferențiat. Anul viitor… încă se deliberează.

Altă discriminare. Pensiile civile se majorează cu inflația anului anterior. „Indicatorul definitiv” este făcut public în luna martie, astfel, pensiile militare primesc rata inflației cu un decalaj de doi ani.

Nimeni nu reacționează. Rezerviștii doar se lamentează. Sunt încremeniți în proteste online și așteptări deșarte. Unii se mai întâlnesc prin garnizoane de provincie la câte o bere și un mic. Prilej să-și amintească nostalgic „ce flăcău eram odată”. Dacă le-ar trece Ciucă prin față i-ar pupa condurii cu o reverență și ar rosti tremurat ”să ne trăiți dom’ general”!

Armata și militarii au ajuns bătaia de joc a societății? Și nu este corect? Capul plecat sabia nu-l taie, dar… începe să pască.

Culmea, cu amenințarea de război, având nevoie de Armată, un premier militar, chiar uită, de pensii?

https://www.facebook.com/photo/?fbid=5788389927847986&set=a.971228502897510

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

Sursa: MCP Press Agency, Mihail Georgevici

Add a Comment

Share
Share