Pentru Ziua Adevărului, meciul: Parlamentarii cu militarii.

Share

Topic: Pentru Ziua Adevărului, meciul: Parlamentarii cu militarii.

Politicienii sunt interesați de pensiile speciale, nu și de acelea, ale militarilor!

Gheorghe Văduva
Georgevici Mihail Pensiile militare nu sunt speciale. Sunt doar militare. Așa cum sunt în toată lumea normală la cap. Sunt pensiile unor oameni care au fost pregătiți pentru moarte, pentru că viața unui militar n-are niciun preț, în afară de o soldă – la noi, cea mai mică din toată Europa – și a unor pensii, la fel, cele mai mizerabile din rândul tuturor țărilor care au armate. Un militar trebuie să se pregătească toată viața pentru război. Este posibil ca, în timpul vieții lui, să nu aibă loc acest război, dar pregătirea pentru război este mai dură decât războiul, singura deosebire fiind aceea că, în război, cei mai mulți vor muri și foarte puțini vor supraviețui, indiferent dacă pierzi sau câștigi acest război. Costurile în vieți sunt cam la fel.
Pensiile militare ar trebui să se plătească – cel puțin pentru cele în plată – din fondul de pensii
militare, creat de MApN de-a lungul carierei unui militar, în timpul acesteia, deci existent cu mult înaintea pensionării lui, prin depuneri lunare, de către minister, în acest fond.
Dacă țara ar fi normală la cap – iar sistemul ei financiar n-ar fi fost distrus și furat ca în codru, pensionarul militar și-ar primi pensia din depunerile lui (ale armatei în contul lui) și nu din munca celor de azi, cum spun unii dintre cei care clămpănesc pe sticlă azi. Este cea mai mizerabilă atitudine a unei clici de oameni care nu-și dau seama ce spun (sau care știu foarte exact ce spun și de ce o spun!) și care sunt sau pot fi efectele reale ale acestor spuse mincinoase, veninoase și fără temei.
Uită acești indivizi – sau n-au știut niciodată – că, dacă țara mai există azi, așa cum există, acest adevăr a fost cucerit și plătit pe câmpul de luptă, cu un preț uriaș de sânge, de către armata română, azi, jignită, umilită, disprețuită și nimicită aproape total de clasa politică a țării, așa cum a făcut-o mai mereu în istoria acestei țări.
Toate cele bune!

Sursa: MCP Press Agency, Mihail Georgevici

Add a Comment

Share
Share