Sfaturi pentru femeile plinuțe, care…nu-ncap în hăinuțe.

Share

Incerci si tot incerci, dar tot nu reusesti sa vii de hac kilogramelor?
Te invatam 7 strategii care te va ajuta sa iti vezi visul implinit.

Uita de exercitiile solicitante si dietele care iti pun sanatatea in joc. Aceste strategii inteligente te vor invata cum sa arzi grasimile si sa tii la distanta kilogramele pentru totdeauna.

Arde grasimea cu grasime

Trebuie sa slabesti inca o data? Nu esti singura. 50% dintre femei iau din nou in greutate la scurt timp dupa ce tocmai au reusit sa slabeasca si mai mult de un sfert dintre ele au tinut atatea diete in decursul anilor incat le-au pierdut numarul. Pregateste-te sa pui capat acestui efect yo-yo.

Pentru arderea grasimilor, cea mai buna metoda este sa apelezi chiar la grasime. Poate suna ciudat, nu-i asa? Asa cum in alimente se gasesc mai multe tipuri de grasimi si organismul nostru contine diverse tipuri. Grasimea alba este cea rea si pe care trebuie sa o elimini, iar cea bruna este cea buna si care iti poate da o mana de ajutor pentru ca arde caloriile. Acest tip de grasime contine in cantitati ridicate o substanta numita mitocondria, acea parte din celule care genereaza caldura. Odata activata, doar 50 de grame de grasime bruma poate arde pana la 20% din calorii.

Exercitiile sunt cea mai buna metoda de a pune grasimea bruna in actiune. Studiile arata ca in timpul miscarii este eliberat un hormon care transforma grasimea alba in bruma. Asa ca fa exercitii fizice pentru cel putin 30 de minute, de 5 ori pe zi si grasimea nesanatoasa nu va mai fi o problema.

Ai nevoie de vitamina D

Unele persoane pot avea dificultati in a absorbi acest nutrient in mod natural prin expunerea la soare, asa ca este recomandat sa ia suplimente.

Luand zilnic suplimente de vitamine poti reusi sa slabesti. Un studiu de la Universitatea din Minessota arata ca persoanele care au inceput un program de slabit si al caror nivel de vitamina D era unul ridicat au reusit sa slabeasca mult mai mult decat cei care aveau un deficit. Vitamina D se pare ca stimuleaza leptina, un hormon care trimite la creier semnalul ca esti satula si asta te va impiedica sa mananci mai mult decat ar trebui in mod normal.

Renunta la dreptul de a te rasfata

Facand o alegere sanatoasa, precum mancarea unui preparat sarac in calorii, te poate face mai putin dispusa sa faci exercitii si cel mai probabil vei cadea in capcana unui aliment nepotrivit. Potrivit specialistilor, atunci cand simti ca ai facut o alegere buna, poti avea tendinta de a echilibra lucrurile si cel mai probabil a doua alegere pe care o vei face va fi sa iti permiti un rasfat care mai mult ca sigur iti va dauna.

Este foarte important sa fii in permanenta constienta ca o alegere buna poate atrage dupa sine una rea.

Atunci cand te vei mai simti tentata, aminteste-ti de momentul in care ai facut o alegere gresita si cauta sa iti indrepti greseala.

Mesteca

Multe dintre noi avem tendinta de a manca foarte repede si sa mestecam doar de cateva ori fiecare bucatica. Asta inseamna, fara ca macar sa ne dam seama, ca mancam mult mai mult. Cel mai bine este sa mananci cu calm si sa te asiguri ca mesteci fiecare bucatica chiar si de 15 ori inainte de a inghiti. Un studiu arata ca participantii care au mestecat pana la 40 de ori inainte de a inghiti au reusit sa slabeasca cu 12% mai mult decat cei care mancau pe graba

Atunci cand mesteci mai mult este produs un hormon care stimuleaza apetitul si se elibereaza mai multe peptide care stapanesc senzatia de foame. In plus, cu cat mesteci mai mult, cu atat te vei simti mai satula fara ca macar sa fii nevoita sa mananci foarte mult.

De acum incolo, asigura-te ca mananci cu calm si mesteci mai mult!

http://www.feminis.ro/dieta-si-sport/sl … sime-24419

http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=12303#p12303

Sursa: MCP Press Agency, Mihail Georgevici

Add a Comment

Share
Share