Daca si actualii conducatori ignora coruptia, soarta noastra, de azi…ne ingrozeste!
|Daca asa stau lucrurile in ISLANDA…
Cum au reuşit cetăţenii islandezi să învingă sistemul corupt şi ocult al băncilor străine şi să dea lumii o lecţie de democraţie
Şi asta pentru că în Islanda, poporul a determinat guvernul să demisioneze, băncile principale au fost nationalizate, ţara a refuzat să plătească datoriile către Marea Britanie şi Olanda, iar Constituţia ţării a fost rescrisă. Şi toate acestea au fost realizate într-un mod paşnic. O adevărată revoluţie împotriva puterilor care au creat actuala criză mondială. Poate că acesta este motivul pentru care nu se prea mai aude nimic despre Islanda în ultimii doi ani (cu excepţia vulcanilor săi care au erupt în ultima perioadă). Ce s-ar întâmpla în cazul în care restul cetăţenilor UE ar lua Islanda ca pe un exemplu?Iată un rezumat al faptelor:
1) 2008. Banca principală a ţării este naţionalizată. Krona, moneda Islandei, se devalorizează, iar bursa îşi încetează activitatea. Ţara este în faliment.
2) 2008. Cetăţenii protestează în faţa Parlamentului, cerând demisia guvernului şi organizarea de noi alegeri, lucruri care se şi întâmplă. Situaţia economică a ţării este foarte proastă.
3) Este propusă o lege prin care vor fi achitate băncilor din Marea Britanie şi Olanda, datoria de 3,5 miliarde de euro, prin care cetăţenii islandezi care vor plăti această datorie în următorii 15 ani, cu o rată a dobânzii de 5,5%. Oamenii ies în stradă şi cer un referendum cu privire la această lege. Referendumul are loc, iar 93% din cetăţeni refuză această plată. Între timp, guvernul a iniţiat o anchetă pentru a aduce în faţa justiţiei pe cei responsabili pentru criza în care ţara a intrat în 2008, fiind arestaţi mai mulţi directori de bănci locale.4) În această criză, o adunare de cetăţeni a fost aleasă pentru a rescrie o nouă Constituţie. 25 de cetăţeni au fost aleşi, neavând nicio afiliere politică, din cei 522 de candidaţi. Noua Constituţie va trebui să fie aprobată de parlamentul islandez.
Aşadar, iată un rezumat al revoluţiei islandeze:
– Demisia întregului guvern;
– Naţionalizarea principalei bănci;
– Referendum, astfel încât oamenii să poată decide asupra deciziilor economice;
– Încarcerarea părţilor responsabile pentru criza economică;
– Rescrierea Constituţiei de către cetăţeni.
Câţi dintre voi aţi aflat de toate aceste puncte discutate mai sus? Câte emisiuni radio-TV aţi văzut pe această temă? Cetăţenii islandezi au fost în măsură să demonstreze că există o modalitate de a învinge sistemul şi au dat o lecţie de democraţie lumii.
In Romania, iata cum se prezinta situatia!
Tăriceanu a dat semnalul pentru respingerea ordonanței de urgență care a reglemantat modul în care se fac interceptările
Cunoscut pentru reacțiile sale extrem de dure la adresa Direcției Naționale Anticorupție și ale procurorilor anticorupție, Călin Popescu Tăriceanu a declanșat zilele trecute o altă campanie agresivă la adresa instituțiilor de forță din România. Prezent vineri la Slatina, Tăriceanu a comparat „democrația originală din România” cu cea din Rusia și a afirmat că există o relație mult prea apropiată între procurori și serviciile secrete. Această apropiere este, în viziunea lui Tăriceanu, un pericol pentru democrație și pentru libertate și încalcă principiile fundamentale ale unui stat de drept.
Afirmațiile lui Tăriceanu, care par a deveni tot mai acide și mai virulente, în special la adresa DNA, au fost făcute în contextul în care acesta este principalul suporter al respingerii Ordonanței de Urgență a Guvernului referitoare la interceptări, ordonanță care se va discuta săptămâna viitoare în Parlament.
Chiar dacă Laura Codruța Kovesi a declarat recent că respingerea acestei ordonanțe va genera probleme majore nu doar în dosarele DNA ci în toate dosarele aflate pe rolul Ministerului Public, Tăriceanu pare hotărât să coalizeze în jurul său toate forțele care se opun luptei anticorupție și să dea o lovitură decisivă procurorilor care instrumentează dosarele marilor corupți ai României.
Vă amintim că în ultimele luni, Tăriceanu a atacat în repetate rânduri Direcția Națională Anticorupție și prezența în fruntea acestei structuri a Laurei Codruța Kovesi, deoarece consideră că statul de drept este amenințat și renumele politicienilor este pătat de acțiunile DNA.
Întrebarea care se pune este:
va reuși Tăriceanu să coalizeze majoritatea parlamentarilor pentru a da o lovitură grea procurorilor care anchetează faptele de corupție?
YouTube | |
Detalii: www.youtube.com/watch?v=n3SZ65RD_Cc |
Soarta noastra, de azi…ne ingrozeste! – MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC – MCP Press |
|
Detalii: mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=9993 |
Daca si actualii conducatori ignora coruptia, soarta noastra, de azi…ne ingrozeste!
Daca si actualii conducatori ignora coruptia, atunci, soarta noastra..
MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC – MCP Press Daca si actualii conducatori ignora coruptia, atunci, soarta noastra… MCP Press – Mass Communication Power Agency |
|
Detalii: mcppress.ro/forum/viewtopic.php?id=9087 |
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.