Cum putem opri „CATASTROFA NUCLEARA” din Eforie Nord?

Share

Eforie Nord, candva o statiune solicitata si apreciata de familisti, a devenit din pacate, in ultimii ani, un loc plin de gunoaie si cladiri parasite.

Aceasta situatie pe care dorim sa o prezentam, cu poze si imagini preluate de la fata locului, constituie cu siguranta o adevarata ,,Catastrofa nucleara”, pentru miile de turisti dornici sa-si petreaca concediu sau vacanta in aceasta statiune.

Multe dintre cladirile abandonate aflate chiar langa plaja au devenit toalete publice sau mai bine zis focare de infectie, in care gasim zeci de saci de gunoi menajer si sobolani.

Linga cladirile dezafectate de pe plaja Sincai, ramase din vremea lui Ceausescu, fac plaja multi turisti cu familii si copii, in conditii de mizerie si surse generatoare de boli.

Ne intrebam: de ce nu se respecta protectia cetatenilor in aceste conditii si cine poarta totusi aceasta raspundere?

Turistii nu au de ales si fac zilnic slalom printre gunoaie.

DSC01665

(IMAGINI – Plaja SINCAI din lacul Techirghiol)

La mai putin de 200 de metri de aceasta plaja, in vecinatatea ansamblului de locuinte din ,,Strada 23 August”, exista si aici, o serie de cladiri abandonate, dezafectate, in care isi fac veacul oamenii strazii, alaturi de gunoaie, muste si sobolani.

DSC01661

(IMAGINI – din spatele blocurilor- ,,Strada 23 August)

Cosurile de gunoi sunt aproape, iar maldarele de sticle si diverse ambalaje stau ticsite, chiar si in centrul statiunii, de luni de zile.

DSC01643(IMAGINI din centrul statiunii Eforie Nord, Complexul Comercial ,, ORA 5″).

Pozele si imaginile filmate in aceasta statiune au fost preluate de un cameraman voluntar, in conditii greu de imaginat (miros insuportabil de animale in putrefactie).

Domnul Ovidiu Brăiloiu, primarul din Eforie, susţine că anul 2015, a fost cel mai aglomerat din ultimii 15 ani din punct de vedere al turiştilor din ţară sositi pe litoral.

Acest lucru este adevarat, dar domnia sa nu cunoaste si parerea turistilor, in buna parte nemultumiti de conditile igienico-sanitare din statiune. (ne referim indeosebi la aspectul plajei, la cladirile dezafectate si mizeria din aceste spatii publice).

Avand in vedere aspectele prezentate, reiese ca domnul Ovidiu Brăiloiu, primar P.S.D, nu este masura sa acorde atentia necesara problemelor proprii ale cetatenilor sai, dara-mi-te pentru turistii sositi in statiune.

Speram ca neregulile aratate sa fie inlaturate in cel mai scurt timp posibil, astfel incat toti cei care frecventeaza aceasta statiune sa plece cu amintiri placute.

Ne asteptam ca si reprezentantii societatii civile sa se implice in solutionarea situatilor sesizate.

Avem ferma convingere ca problemele mentionate se vor rezolva, iar turistii interesati vor indragi statiunea Eforie Nord, ca altadata.

Cum putem opri „CATASTROFA NUCLEARA” din Eforie Nord?

https://www.facebook.com/378757047014/photos/a.378767242014.165400.378757047014/10153032732887015/?type=1&theater

Cum putem opri „CATASTROFA NUCLEARA” din Eforie Nord? (Page 1) – MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC – MCP Press

 

Sursa: MCP Press Agency, Dan Petrescu

 

Add a Comment

Share
Share