Dupa ce isi permit sa modifice legile pentru a scapa de dosare penale, parlamentarii „se joaca cu focul”, marginalizand militarii si problemele lor.

Share

Atenție, parlamentarii interzic militarilor să participe la dezbaterile OUG 59;

nu realizează că „se joacă cu focul”

și că singuri își taie

„craca de sub picioare”!

După ce, nici a doua oară (prima dată, fiind 13 decembrie) adică azi, 20 decembrie a.c. reprezentanții structurilor asociative ale militarilor nu au fost primiți la dezbaterile OUG59, aceștia au protestat așa cum vedeți în imagine, la intrarea în Camera Deputaților, timp de câteva minute, până când au fost văzuți de o echipă a TVR, care, a profitat de acest moment filmând protestatarii rezerviști, spaima probabil,

a actualilor politicieni ai PSD (PCR) „aleși” ai neamului.

https://www.facebook.com/mcppress/photos/a.276433699103020.66408.150846324995092/1545800702166307/?type=3&theater

Nu cumva, parlamentarii (PSD) cred că se joacă cu

militarii, rezerviștii și chiar cu NATO?

Iată un articol de pe pagina

Asociației Ofițerilor în Rezervă

din România

care ne dă de gândit!

O noua sfidare. Cui ii este „ jenă” de rezerviștii militari ?

Stimați camarazi,
Asa cum v-am informat în articolul anterior ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” și Forumul rezerviștilor militari au făcut demersurile legale pentru a putea participa, prin reprezentanții lor, la ședința publică a Camerei Deputaților pe timpul dezbaterii Proiectului de lege Pl-x 310/2017 pentru aprobarea OUG nr.59/2017 . Demersurile au fost făcute prin solicitări scrise adresate, înmânate și înregistrate la Camera Deputaților, atât la Cabinetul Președintelui cât și la cel al Secretarului general.
Surprinzător, în momentul prezentării la punctul de acces în Camera Deputaților a reprezentanților zecilor de mii de rezerviști militari, acestora li s-a comunicat de la Secretariatul General, ca spațiile destinate publicului au fost ocupate în întregime de reprezentanții USR, particpanți la dezbaterile pe legile justiției și, ca urmare nu mai sunt locuri.
Justificarea s-a dovedit a fi un neadevăr, sutele de locuri destinate publicului au fost neocupate pe tot parcursul zilei. Imaginile ce va vor fi prezentate mai jos sunt de natură sa demonstreze aceasta. Am asistat la o noua sfidare a rezerviștilor militari, la o lipsa de transparență și responsabilitate față de alegători, pe de o parte și față de rezerva sistemului de apărare și securitate națională, pe de altă parte.
Cui și de ce ii este „jenă” de rezerviștii militari?
Este limpede faptul că se dorește de către actuala majoritate parlamentară, adoptarea proiectului de lege departe de privirile celor care ii vor suporta efectele – asa cum s-a intamplat și în comisiile de apărare și de muncă.
Din fericire, in 13 decembrie a.c., până la ora 21.06 când au luat sfârșit lucrările în plen ale Camerei Deputaților, nu a mai fost timp pentru dezbaterea OUG59/2017, aceasta urmând a fi replanificată săptamâna viitoare.
Asistăm la fapte grave, fără precedent, din partea instituțiilor fundamentale ale statului care ne umilesc zi de zi, ne desconsideră total. Cred, probabil, că vor rezolva problemele reale de asigurare a rezervei Forțelor Armate ale României cu cele câteva – puține – sute de rezerviști voluntari selectionați până în prezent, fără a mai lua în consideratie zecile de mii de militari in rezervă, profesioniști și școliți în cele mai înalte instituții de învățământ naționale și NATO ?
Dar, suntem militari și știm să luptăm. Vă asigurăm, dragi camarazi, că vom relua demersurile de apărare a drepturilor noastre constituționale și legale, și ne vom adapta conduita modului în care suntem tratați ca cetățeni, alegători și militari în rezervă.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 https://www.facebook.com/Federatia-Militarilor-din-Romania-1754846718125616

Reprezentanții structurilor asociative ale militarilor așteaptă să fie chemați pentru

dezbaterea OUG59, la intrarea în Camera Deputaților,

la fel ca și în data de 13 decembrie a.c. 

Ideea de a protesta era justificată, fiindca nu li s-a aprobat militarilor participarea la dezbaterea OUG59 nici în data de 20 decembrie a.c. deși era necesară prezenta militarilor pentru poziția 30, conform programării de pe site. Din surse, dar și din poza prezentată anterior, reiese că balcoanele au fost goale.

Din discutiile purtate de militari, cu echipa TVR am aflat mai multe lucruri;

„La Secretariatul General au fost trimise adresele Federației Militarilor din România, prin care s-a cerut aprobarea de participare la dezbatere pentru zilele  de 12, 14 și 19 decembrie cu date de înregistrare.

S-a invocat faptul că locurile sunt ocupate. Nu s-a dorit decât o participare, pentru a se vedea cum se votează OUG59 care ne interesează, acesta fiind un drept elementar; am fost respinși cu niște argumente ciudate și incredibile” a declarat pentru MCP Press Agency, domnul general  (r) Virgil Bălăceanu.

Reprezentanții MCP Press Agency, deja prezenți la momentul apariției cameramanilor de la TVR au auzit și numele persoanei care a discutat cu protestatarii, atunci când s-a prezentat „Andreea Dumitrescu” și care a permis filmarea acestui caz, din păcate regretabil în zilele noastre.

Vă prezentăm și o poză cu o parte din reprezentanții structurilor asociative ale militarilor care, așa cum vedeți, discută probabil, în parcul Izvor; ce vor face în viitor…cui urmează să se adreseze pentru a nu mai suporta lipsa de respect și nesimțirea unor „aleși” , care au uitat de democrație, culmea; tocmai…în Parlament!

Modificând legile pentru a scăpa de dosare penale, parlamentarii…

Modificând legile pentru a scăpa de dosare penale, parlamentarii…

– MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC

– MCP Press

 

Sursa: MCP Press Agency, Marian Taubinger

Add a Comment

Share
Share